Nieuws

Zoetermeerse kunstwerken op uw mobiele telefoon

29 oktober 2012

Zoetermeer heeft een primeur. Het is de eerste stad in Nederland waar u met uw mobieltje snel informatie kunt opzoeken over kunstwerken die u tegenkomt. Dat is niet alleen leuk voor toevallige voorbijgangers, maar biedt ook een mooie kans aan het Zoetermeerse onderwijs.

Lees verder Kunst_app.jpg

Gezocht: enthousiaste leerkrachten voor wetenschappelijk onderzoek

17 oktober 2012

Als het gaat om het toepassen van ICT in het onderwijs, vervullen veel Zoetermeerse leerkrachten een voorbeeldfunctie voor de rest van het land. Bent u docent en gebruikt u ICT in de les? Dan is Kennisnet op zoek naar u. Uw beloning? U krijgt een jaar lang een digitale filmcamera in bruikleen, én u levert een belangrijke bijdrage aan een wetenschappelijk onderzoek!

Lees verder pas_toe_en_leg_uit.jpg

Nieuw BoekTweePuntNul200 en HandBoekTweePuntNul gepresenteerd op 6 oktober 2012

11 oktober 2012

Nog niet zo lang geleden stond er in dit nieuws een bericht over de uitgave van BoekTweePuntNul samengesteld door 125 co-auteurs waaronder de projectleider ICT-onderwijs. Inmiddels is BoekTweePuntNul uitverkocht en is op zaterdag 6 oktober jl. is het nieuwe BoekTweePuntNul200 samengesteld met inmiddels 200 co-auteurs en daarnaast het bijbehorende inspirerende HandBoekTweePuntNul samengesteld door een 12-tal auteurs gepresenteerd.

Lees verder BoektTweePuntNul200-omslag[0].jpg

Met SIZO naar de BETT 2013

9 oktober 2012

De BETT is de grootste ICT gerelateerde onderwijstentoonstelling ter wereld. De tentoonstelling vindt elk jaar plaats in januari in Londen en is een must voor elke ICT-(st)er of I-Coach.

Komend jaar vindt de BETT reis plaats van maandag 28 januari tot en met donderdag 31 januari 2013. Na de eerdere succesvolle trips  gaan we ook in 2013 weer met een groep van ongeveer 15 tot 20 belangstellenden naar Londen. En u kunt daar bij zijn!!

Lees verder bett2013.jpg

Z.K.H. de Prins van Oranje lanceert Cinekid Mediaroute 2012/2013

28 september 2012

Op vrijdagmorgen 14 september 2012 om 11.00 uur lanceerde Z.K.H. de Prins van Oranje de Cinekid Mediaroute 2012/2013 op de ABBS De Zuiderzee te Amsterdam. 

‘Leuk’, zult u zeggen, ‘maar wat heeft dat met Zoetermeer te maken?’.

Lees verder N_CinekidMedairoute_site.jpg

Groeiend aantal ICT-studenten in Zoetermeer

19 september 2012

Tien jaar geleden verwelkomde Zoetermeer dertig leerlingen voor een nieuwe HBO-opleiding ICT in de stad.  In die tijd was de projectleider ICT- onderwijs nauw betrokken bij het realiseren van een HBO-instelling in de gemeente Zoetermeer. Afgelopen donderdag mocht burgemeester Aptroot 122 nieuwe studenten verwelkomen voor de Academie voor ICT en Media van de Haagse Hogeschool in Zoetermeer. 

Lees verder IMG_3366.jpg

SIZOblog online!

3 september 2012

Wilt u meer weten over ICT gebruiken in het onderwijs? Online vindt u een breed aanbod van cursussen en workshops. Maar wilt u lezen wat cursisten van een bepaalde cursus vinden, hoe leerlingen aan de slag gaan met een nieuw project en wat de ervaringen van andere leerkrachten zijn met nieuwe tools in het onderwijs? Dan bent u bij http://sizoblog.wordpress.com aan het juiste webadres.

Lees verder N_SIZOblog.jpg

Mediaprof is een kwestie van doen!

29 augustus 2012

Het praktisch inzetten van  nieuwe media in de klas is een ontwikkeling die de laatste jaren een flinke inhaalslag heeft gemaakt. Deze nieuwe technologie wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw werk als leraar. Daarbij wordt vaak niet onderkend dat men het gebruik van deze nieuwe media moet trainen en oefenen. Met deze Opleiding tot Mediaprof gaat u al spelenderwijs oefenen met allerlei nieuwe tools. 

Lees verder DSC00578a.jpg

Overeenkomst gemeente, scholen en schoolbegeleidingsdienst

6 juli 2012

Op 4 juli 2012 ondertekenen wethouder Mariëtte van Leeuwen, Pieter Gilden (College van bestuur Unicoz), Ed Spruijt (College van Bestuur Stichting OPOZ) en Arie Grandia (directeur Stichting OnderwijsAdvies) een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar.

Lees verder Overeenkomst.jpg

Certificering van de Cinekid Superkids 2012

27 juni 2012

Gistermiddag 26 juni 2012 om 17.00 uur was het dan zover. Na een 6-tal middagen bezig te zijn geweest met het onder de knie krijgen van het programma Cinekid Studio moesten de nieuwe Cinekid Superkids laten zien wat ze hadden geleerd in de afgelopen weken.

Lees verder DSC00018.jpg


Share