Activiteiten
Naar overzicht alle activiteiten
girlsday2016.jpg

GIRLSDAY 2017

Het is op 13 april 2017 Girlsday, meisjesdag dus. De dag heeft niks te maken met nagels lakken en make-up, maar met techniekBèta, techniek of ict niks voor meisjes? Natuurlijk wel!

Politici en bedrijven willen graag dat meer meisjes voor ee...

Sluit Lees verder

Politici en bedrijven willen graag dat meer meisjes voor een technische studie en een technisch beroep kiezen. Iets dat met scheikunde, natuurkunde en bouwen te maken heeft bijvoorbeeld. Nu zijn het vooral mannen die in dit soort beroepen terechtkomen.

Doel van Girlsday

Op donderdag 13 april 2017 vindt de landelijke Girlsday plaats! Een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bètawetenschappen, techniek en ICT. 

Girlsday In Zoetermeer

Natuurlijk doet OnderwijsAdvies/SIZO uit Zoetermeer hier ook aan mee.

Speciaal voor meisjes van de hoogste groepen van de basisschool worden er op 13 april 2017 in het SIZO Centre een drietal gratis workshops aangeboden.

Er worden drie workshops van 1½ uur aangeboden. Twee in de ochtend en één in de middag. Per workshop  hebben we genoeg plekken voor maximaal 32 leerlingen.

De klas komt zelf – onder uw begeleiding – naar het SIZO Centre.

Wie eerst komt wie het eerst maalt.

Micro:bit

Op Girlsday ga je met Pauline Maas van 4PIP aan de slag met de Micro:bit. Dit is een mini computer die je kunt programmeren. Je kunt twee knoppen programmeren en bijvoorbeeld je naam laten verschijnen, of je kunt schudden met de micro:bit en dan kan hij dienst doen als dobbelsteen of stappentellen. Na wat basis stappen, kun je er echt iets mee maken. Er zullen een aantal voorbeelden liggen om na te maken, of je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. 

Het jeugdjournaal van 23 januari was er een item over de micro:bit.

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2154534-computerlessen-moeten-verplicht-worden.html 


microbit2017.jpg

Meer informatie

Meer informatie over Girlsday op www.girlsday.nl of neem contact op met VHTO, Landelijke expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek via vhto@vhto.nl 

 #Girlsday2017Share

Doel

Girlsday draagt ertoe bij dat het blikveld van meisjes wat betreft opleidings- en beroepsmogelijkheden in bèta, techniek en ict verruimd wordt en dat zij hun opties voor de toekomst vergroten

Bijzonderheden

Er worden drie workshops aangeboden voor maximaal 32 meisjes per groep.

Doelgroep

Speciaal voor meisjes van de hoogste groepen van de basisschool

Duur

1½ uur

Start: 8:45 uur, 10:30 uur en 13:00 uur

Kosten

GRATIS voor maximaal 3 klassen

Informatie

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de Projectleider ICT-onderwijs

Emailadres is: b.boshoven@onderwijsadvies.nl

 
 
Gelijksoortige activiteiten